В Одесі затримали нападників на заступника голови облради Радковського (фото)

12:53, 13.10.2017
В Одесі затримали нападників на заступника голови облради Радковського (фото)

У виконавців замаху на Радковського виявили цілий арсенал. (Фото поліції Одещини)

Оперативники і слідчі поліції Одещини затримали двох імовірних виконавців замаху на першого заступника голови Одеської обласної ради Олега Радковського. Затримання  відбулося у четвер.

 

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін у Facebook  у п’ятницю.

 

«Заради «маскування» злочинці вкрали номерні знаки з іншого авто. На цей час поліцією та СБУ із залученням КОРД проведено 31 обшук у помешканнях та гаражах підозрюваних. Виявлено імовірне знаряддя злочину - автомобіль КІА та карабін калібру 5,6 мм», - написав пан Головін.

 

 

Відповідно до висновків балістичної експертизи, вилучений карабін співпадає зі зброєю, яку зловмисники використовували під час вчинення замаху на Радковського.

 

 

«Не виходячи з машини, вони дочекались, доки потерпілий вийде з ресторану на вулицю. Саме після цього нападники здійснили у його бік декілька пострілів з вогнепальної зброї та з місця події зникли», – нагадав обставини замаху начальник поліції Одещини.

 

Дмитро Головін також повідомив, що під час обшуків виявлено цілий арсенал: «Також 2 карабіни калібру 7,62 мм, 2 пістолети, 614 набоїв різного калібру, 7 пістолетів травматичної дії, 2 револьвери та 3 мисливські рушниці».

 

 

За його словами, злочинці мали форму із шевронами поліції та маски. Окрім цього, поліція вилучила 14 мобільних телефонів, рації, номерні автомобільні знаки у тому числі болгарські.

 

 

Слідство має інформацію про кримінальні зв’язки виконавців замаху.

 

У поліції Одещини додають, що затриманими є 23-річний  мешканець Одеси та 27-річний житель Херсонської області.

 

Як повідомляла «УМ», 4 жовтня в центрі Одеси біля одного з ресторанів було здійснено замах на вбивство першого заступника голови Одеської облради Олега Радковського.

 

Посадовець отримав п’ять кульових поранень, його успішно прооперували хірурги.

 

За даним фактом було розпочате кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.