У США і Великій Британії розслідують сексуальні домагання Вайнштайна

15:35, 13.10.2017
У США і Великій Британії розслідують сексуальні домагання Вайнштайна

Гарві Вайнштайн заперечує закиди у згвалтуваннях, але не в домаганнях.

Американська та британська поліція паралельно почали розслідування у справі про сексуальні домагання з боку голлівудського продюсера Гарві Вайнштайна.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ у п’ятницю.

 

Департамент поліції Нью-Йорка наразі вивчає звинувачення, які стосуються періоду часу, починаючи з 2004 року, і з'ясовує, чи є додаткові скарги.

 

Міська поліція Лондона отримала звинувачення щодо сексуальних домагань у межах міста в 1980-ті роки.

 

Сам Гарві Вайнштайн заперечує звинувачення у зґвалтуванні трьох жінок, які надрукували у журналі The New Yorker. Видання стверджує, що кіномагнат нібито примушував акторок до сексу, у тому числі акторку Азію Ардженто.

 

Акторки Міра Сорвіно та Розанна Аркетт також стверджують, що зазнавали сексуальних домагань з боку Вайнштайна. Тоді як Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу заявили, що стали жертвами домагань Вайнштайна

 

У статті також зазначено, що 16 колишніх та чинних керівників і помічників у компаніях Вайнштайна розповіли The New Yorker, що вони "були свідками або знали про небажані сексуальні починання під час подій, пов'язаних із фільмами Вайнштайна та на робочому місці".

 

Деякі із тих, хто зізнався зараз, мовчали десятиліттями, побоюючись, що якщо заговорять - то зруйнують свою кар'єру.

 

Гарві Вайнштайн - співзасновник компанії Miramax Films, один із найвпливовіших продюсерів Голлівуду - опинився у центрі гучного скандалу після того, як підлеглі жінки почали звинувачувати його у тривалих сексуальних домаганнях. На тлі цього секс-скандалу, продюсера звільнили із його власної компанії.

 

Дії Вайнштайна засудили зірки Голлівуду, а його дружина Джорджина Чапман пішла від нього. Серед тих, хто вже висловився проти його дій - Емма Томпсон, Марк Руффало, Сет Роген, Джуді Денч та Меріл Стріп.

 

Як заявила остання у коментарі Huffington Post, вона "приголомшена" "ганебними" новинами. Зірка похвалила "безстрашних жінок, які заговорили, аби виявити цю наругу", назвавши їх "героїнями".

 

Звинувачення проти Вайнштайна спричинили жорсткі дебати про зловживання владою в Голлівуді та за його межами. Критики наголошували, що провідні представники Голлівуду зберігали "оглушливу тишу", коли звинувачення проти Вайнштайна з'явилися в New York Times минулої п'ятниці.

 

За неофіційними даними, багатьох людей поведінка продюсера непокоїла впродовж довгих років, але його впливові друзі та власний статус не давали щось вдіяти із цим.

 

Гарві Вайнштайн перепросив: "Я відчуваю, що те, як я поводився із колегами у минулому, що завдало багато болю, і я щиро прошу вибачення за це".