У Києві «Національний корпус» зайняв вертолітний майданчик Януковича (фото)

12:46, 17.10.2017
У Києві «Національний корпус» зайняв вертолітний майданчик Януковича (фото)

Націоналісти на території вертолітного майданчику на Парковій алеї. (Фото Національного корпусу)

Представники "Національного корпусу", "Свободи" та "Правого сектору" взяли під контроль будівлю вертолітного майданчика колишнього президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві в ніч на вівторок.

 

Станом на обід вівторка націоналісти продовжують перебувати на об’єкті.

 

"Нацкорпус, Свобода та Правий сектор вимагають негайної націоналізації вертолітного майданчика Януковича. Вимагаємо негайно зупинити "невизначений статус" цієї споруди", - йдеться у оприлюдненій заяві Нацкорпусу.

 

Націоналісти також вимагають повернути будівлю у державну власність, провести відкритий конкурс щодо цільового призначення споруди, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі,  а також  "запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені у будівлю, почнуть приносити користь громаді".

 

За їхніми словами, контроль над будівлею буде повернуто лише державній установі під контролем київської громади. Націоналісти також запевняють, що мають достатню кількість людей для того, щоб витримати облогу.

 

 

Водночас, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган запевнила у Facebook, що вертолітним майданчиком на Парковій керує держпідприємство.

 

"До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт – в управлінні державним підприємством! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася у судах!" – зазначила пані Сарган.

 

Сарган нагадала, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд міста Києва ухвалив рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га та розташовані на цих ділянках понад 5 об’єктів нерухомого майна за адресою: м. Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ "Амадеус Ко".

 

"Відповідно до ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України, судом визначено порядок зберігання вказаного майна шляхом передачі його для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання вказаного майна у належному стані та оперативного управління Державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів", - зазначила речник ГПУ.

 

За словами Сарган, рішенням суду від 7 березня 2017 року накладено арешт на майно, а саме заборонено вчиняти будь-які дії щодо відчуження корпоративних прав ТОВ "Амадеус Ко", що належать його співзасновникам Хом’яку О.В. та "Файнроуд Бізнес ПОВ", шляхом заборони їх відчуження, а також заборонено державному реєстратору та нотаріусам вносити зміни, пов’язані зі зміною засновників ТОВ "Амадеус Ко", зміни в статутні документи товариства, а також вчинення будь-яких інших реєстраційних дій щодо ТОВ "Амадеус Ко".

 

 

Утім, це не вплинуло на націоналістів, які залишаються на території вертолітного майданчика бо, за їхньою інформацією, орендарі досі платять компанії, яка належить сім'ї Віктора Януковича.

 

"Попри заяви ГПУ, ми продовжуємо утримувати цю будівлю, адже, за нашою інформацією, орендарі платять компанії "Амадеус КО" що належить сім‘ї Януковича", - сказав у коментарі "Українській правді" один з керівників Нацкорпусу Назар Кравченко.