Саакашвілі закликав Порошенка піти у відставку (фото)

13:27, 17.10.2017
Саакашвілі закликав Порошенка піти у відставку (фото)

Мітинг опозиції під Верховною Радою.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі порадив Президенту України Петру Порошенку піти у відставку. За його словами, це не ультиматум, а лише порада.

 

Про це Саакашвілі заявив під час виступу на мітингу під стінами Верховної Ради у вівторок.

 

"Якщо до кінця дня ці люди не приймуть жодного рішення на благо народу, то ми повинні подумати про наступні наші вимоги. Поки є Порошенко – немає прогресу, немає боротьби з корупцією. Поки є Порошенко - будуть злидні! Поки є Порошенко буде еміграція", - сказав лідер «Руху нових сил».

 

 

Учасники мітингу, організованого низкою опозиційних партій, також озвучили інші вимоги до парламенту та президента. Зокрема, вони вимагають провести "велику політичну реформу".

 

На їх думку, варто запровадити пропорційну виборчу систему з відкритими регіональними списками, створити Антикорупційний суд та обмежити депутатську недоторканність.

 

Серед учасників - Автомайдан, Центр Протидії Корупції, ГР "Чесно", ВО "Свобода", Партія "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі", партія "Самопоміч".

 

 

За різними даними, в акції опозиції бере участь від трьох до п'яти тисяч людей.

 

Як повідомляла «УМ», увесь урядовий квартал у центрі Києва перекритий і оточений великою кількістю правоохоронців. За даними керівника поліції Києва Андрія Крищенка, у центрі Києва чергує 3,5 тисячі поліцейських та нацгвардійців.

 

 

"Це "життя по-новому"!? Це "життя за парканом"!" - написали активісти "Руху нових сил" на своїй сторінці у Facebook.

 

Під час акції депутат Володимир Парасюк спровокував бійку з начальником УДО Валерієм Гелетеєм.