У Києві знайшли схрон зі зброєю та вибухівкою: СБУ запевняє, що її могли використати на мітингах

08:51, 18.10.2017
У Києві знайшли схрон зі зброєю та вибухівкою: СБУ запевняє, що її могли використати на мітингах

Зброя, вилучена поліцією та СБУ (МВС України)

У Києві 17 жовтня знайшли схрон зі зброєю та вибухівкою, про яку посадовець СБУ повідомив, що вона може бути використана під час акцій під Верховною Радою.

Про вилучення зброї повідомляє МВС України.

«Обшуки ще тривають. Наголошую, що це – не останній крок Служби безпеки і Національної поліції, спрямований на недопущення заходів з дестабілізації ситуації в державі», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Він також зазначив, що після проведення всіх необхідних експертиз особа, яка зробила цей схрон, буде притягнута до кримінальної відповідальності.

Заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко зазначив, що вилучені правоохоронцями предмети могли бути використані під час сьогоднішніх подій біля Верховної Ради України, а також для дестабілізації ситуації в державі та провокування сутичок, які могли мати негативні наслідки.

«Ми чітко розуміємо, хто зробив цю «закладку» і хто мав намір придбати спецзасоби. Я вважаю, що в рамках кримінального провадження ці особи будуть ідентифіковані і їх вина буде доведена», – зазначив Віктор Кононенко.

Обшуки пройли в одному із гаражів у Києві, детальніше про місце обшуків поліція не повідомляла.