Вчителі з Львівщини два тижні викладатимуть школярам Луганщини

19.10.2017
Вчителі з Львівщини два тижні викладатимуть школярам Луганщини

Сіячі розумного, доброго, вічного вирушили на схід.

Цього тижня 50 учителів iз різних шкіл Львівської області вирушили на схід України, де впродовж двох тижнів навчатимуть місцевих школярів.
 
У свою чергу, півсотні педагогів iз Луганщини приїдуть студіювати науки для школярів із заходу.
 
Обмін відбувається вже втретє у рамках проекту «Схід і захід разом». Мета акції спрямована не лише на підвищення результативності навчання, а й покликана ламати стереотипи.
 
«Дуже багато людей думає про нас, про мешканців Львівщини, про галичан, стереотипно, міфами тієї стандартної російської пропаганди, котра, на жаль, досі діє. А цей проект розмиває подібні речі», — наголошує голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.
 
За його словами, склад делегації доволі багатоликий, з обох сторін — викладачі різних спеціальностей: філологи, історики, географи, також залучені керівники початкових класів. 
 
Окрім інтеграції освітніх процесів, відбувається також обмін у сфері культури, разом із луганськими педагогами на Львівщину приїде «мистецький десант», який ставитиме вистави в театрах Львівщини.
 
Львівська облрада та департамент освіти і науки ЛОДА запросили вчителів узяти участь в обміні доволі пізно, лише 13 жовтня, а вже через три дні відібрані учасники зобов’язані були виїхати в Луганську область, цьогоріч у Новопсковський та Білокуракинський райони, а також у міста Рубіжне і Кремінна.
 
Не­зважаючи на обмеження в часі, група сформувалась практично відразу. Організатори кажуть: охочих викладати на сході — щораз більше.
 
Варто зауважити, що проект офіційно стартував ще 16 вересня. Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.