У Львові 12 осіб отруїлися в ресторані «Панська чарка»

09:32, 19.10.2017
У Львові 12 осіб отруїлися в ресторані «Панська чарка»

До лікарні потрапило 10 дорослих та 2 дітей (ілюстрація із відкритих джерел)

У Львові після святкування весілля та днів народження в ресторані "Панська чарка" 12 людей звернулися до лікарів після отруєння. Наразі у стані середньої важкості в лікарні перебуває 11 людей, ще один постраждалий лікується вдома. При цьому постраждалі були в різних компаніх, тому підозрюють, що джерело інфекції в ресторані.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

"16 жовтня о 22.30 год. до Львівського обласного центру ЕМД МК надійшло повідомлення про те, що до Львівської обласної інфекційної лікарні почали госпіталізовувати пацієнтів із симптомами гострої кишкової інфекції, які 14 жовтня святкували весілля в ресторані «Панська Чарка», що на вул. Винниченка, 3. Проте 17 та 18 жовтня звернення і госпіталізація продовжились, але не тільки з числа тих, які святкували весілля, а харчувались в цьому ж ресторані з компаніями (дні народження) 15 та 16 жовтня", - ідеться в повідомленні міськради Львова.

Серед простраждалих - 2 дітей, які теж перебувають під наглядом лікарів.

"За епіданамнезом, гості під час весілля споживали страви, які готувалися як в ресторані, так і в домашніх умовах, і були принесені на весілля (кондитерські вироби). Учасники днів народжень вживали різноманітні страви – м’ясну нарізку, у тому числі паштет, овочі гриль, салат «Цезар»", - вказує прес-служба Львівської міськради.

Як повідомляла "УМ", у Львові понад 50 осіб отруїлися копченою рибою, а 13 жовтня в дитячій лікарні батько однієї із пацієнток побив медперсонал, зламав кістки лікарю та потрощив меблі.