Борислава Розенблата схопили в аеропорту при спробі вилетіти до Німеччини із золотом та діамантами

14:30, 19.10.2017
Борислава Розенблата схопили в аеропорту при спробі вилетіти до Німеччини із золотом та діамантами

Борислав Розенблат - депутат-мажоритарник із Житомирщини (Борислав Розенблат / Facebook)

В аеропорту "Київ" співробітники НАБУ народного депутата Бориса Розенблата, який планував вилетіти до Німеччини, прихопивши із собою золото та діаманти.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "Лівий берег".

Борислав Розенблат, який перебуває під слідством в справі "янтарної мафії", спробував вилетіти із України близько 11:00 19 жовтня.

У той же час, Борислав Розенблат повідомив, що інформував НАБУ про плани вилетіти в Німеччину 19 жовтня та повернутися назад 22 жовтня.

Він опублікував листа, датованого 19 жовтня, який адресований Національному антикорупційному бюро та Генеральній прокуратурі. При цьому депутат відмічає, що перешкод у його пересуванні наразі немає.

Варто відмітити, що позначка на листі свідчить - НАБУ про поїздку інформували.




Як повідомляла "УМ", 17 жовтня із Борислава Розенблата зняли електронного браслета, бо сплив термін його носіння. Розгляд справи про продовження запобіжного заходу блокує захист депутата: адвокати оголосили відводи судді та прокурору, чим змогли процесуально затягнути прийняття рішення.


Нагадаємо, 18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки в Митний і Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

18 серпня Бориславу Розенблату продовжили на 60 діб носіння електронного засоба стеження.