Депутати Левченко і Геращенко порадили один одному підтиратися

16:02, 19.10.2017

Словесна перепалка відбулася між народним депутатом від "Свободи" Юрієм Левченком і першим віце-спікером Іриною Геращенко у сесійній залі Верховної Ради у четвер.

 

Сварка відбулося під час представлення альтернативного до законопроекту президента Петра Порошенка законопроекту групи депутатів про скасування депутатської недоторканності.

 

На думку Левченка, президент Петро Порошенко скопіював текст свого законопроекту №7203 про скасування депутатської недоторканості з документу, який ще з середини літа чекає у Верховній Раді на голосування.

 

Перший віце-спікер Ірина Геращенко пояснила, що законопроект Порошенка був визначений як невідкладний і, за регламентом ВР, його мають позачергово розглянути на найближчому засіданні парламенту.

 

Утім, Юрій Левченко з трибуни вимагав, щоб Рада спочатку розглянула законопроект № 6773 (народних депутатів), оскільки він був зареєстрований раніше президентського.

 

"А потім з тим своїм шахрайським, шулерським (законом – ред.) робіть що завгодно. Голосуйте - не голосуйте. Можете хоч підтертися тим законом. Робіть з ним що завгодно", - сказав Левченко.

 

Після цього Ірина Геращенко попросила його коректно доповідати без нецензурної лексики.

 

"Підтиратися будете в туалеті, де ви шашки запалювали. Добре?", - спитала вона.

 

"Пані Ірино, ви давайте такі самі лекції представникам вашого президента, які "козлів хочуть виносити". Один вже козлів хотів винести, опинився в Ростові. Подивимося де опиниться цей", - відповів Левченко. 

 

Як повідомляла «УМ», представник президента в парламенті Ірина Луценко в ході сутичок в Раді 6 жовтня кричала депутату від БПП Олегу Недаві, щоб він "виніс козла", маючи на увазі нардепа від "Свободи" Юрія Левченка. Пізніше вона сказала, що не шкодує про це.

 

Тоді ж Левченко перевіряв димову шашку у вбиральні парламенту, перед тим, як кинути аналогічну в залу Верховної Ради.