Тарантіно знав про домагання Вайнштайна до жінок

09:53, 20.10.2017
Тарантіно знав про домагання Вайнштайна до жінок

Тарантіно не надавав значення поведінці Вайнштайна.

Американський режисер Квентін Тарантіно зізнався, що знав про неналежну поведінку продюсера Харві Вайнштейна стосовно жінок протягом багатьох років.

 

Про це Тарантіно сказав в інтерв'ю The New York Times.

 

"Я знав достатньо, щоби зробити більше, ніж зробив", - сказав режисер культових фільмів.

 

І додав: «Було дещо більше, ніж просто звичайні чутки, звичайні плітки. Це було не з других рук. Я знав, що він зробив кілька таких речей».

 

Голлівудський режисер співпрацював із продюсером Вайнштайном, знімаючи такі стрічки як "Джанго вільний" та "Безславні виродки".

 

Тарантіно визнав, що мав би припинити цю співпрацю, якби повівся більш відповідально і перевірив повідомлення про сексуальні домагання Вайнштейна до актрис Голівуду та інших жінок.

 

"Що я дійсно зробив, так це не надавав значення таким інцидентам. Все, що я скажу зараз, звучатиме як погане вибачення", — каже тепер Тарантіно.

 

Нагадаємо, виконавиці головних ролей, сценаристи, фотомоделі, костюмери, музиканти - більше 40 жінок: всі вони звинуватили Вайнштейна в домаганнях і навіть зґвалтуванні.

 

"Вайнштейн-гейт" коштував винуватцю скандалу посади голови власної ж компанії, продюсера також виключили й зі складу американської кіноакадемії. Незважаючи на численні звинувачення, Вайнштейн заявляє, що насильства як такого не було: за його словами, всі інтимні стосунки з жінками були виключно за взаємною згодою.

 

Нагадаємо, скандал розгорівся після публікації The New York Times. Газета стверджує, що домагання Вайнштайна мали систематичний характер і тривали протягом 30 років. В обмін на інтимну близькість Вайнштейн обіцяв актрисам сприяння в кар'єрному зростанні.