Депутат Поляков перекручує факти щодо свого обвинувачення у хабарництві

12:06, 20.10.2017
Депутат Поляков перекручує факти щодо свого обвинувачення у хабарництві

Максим Поляков видає бажане за дійсне.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтверджує, що з народного депутата від "Народного фронту" Максима Полякова знято звинувачення у вимаганні хабара. Утім, тепер обранця обвинувачують у отриманні хабара.

 

Про це сказав журналістам заступник керівника САП Володимир Кривенко у п’ятницю.

 

"Поляков перекручує факти, кваліфікуючу ознаку – вимагання – знято. Але все інше залишається", – сказав пан Кривенко.

 

За його словами, депутату інкримінується отримання хабара (неправомірної вигоди), ст. 368 Кримінального кодексу.

 

Раніше Поляков заявив, що з нього знято звинувачення у вимаганні хабара. Тим самим він хотів продемонструвати ніби правоохоронці нічого йому не інкримінують.

 

Але депутат продовжує бути фігурантом кримінального провадження щодо незаконного видобутку бурштину. Крім нього у "бурштиновій справі" фігурує народний депутат Борислав Розенблат, із якого парламент теж зняв недоторканність.

 

Солом'янський районний суд Києва обрав для Полякова заставу розміром 304 тисячі гривень і зобов'язав носити електронний браслет, а також здати всі закордонні паспорти.

 

25 липня Поляков вніс призначену судом заставу у 304 тисячі гривень, але відмовився надягати браслет. Через це на початку вересня Солом'янський райсуд Києва спрямував цю заставу у дохід держави і призначив йому нову - у розмірі 608 тисяч гривень, яку Поляков також вніс.