Одіозний найманець Олексій Мільчаков воює в Сирії після Донбасу

12:37, 20.10.2017
Одіозний найманець Олексій Мільчаков воює в Сирії після Донбасу

Олексій Мільчаков (на передньому плані) та інші найманці в басейні на заводі Хаян під Пальмірою.

Російський найманець-неонацист Олексій Мільчаков воює в складі "Приватної військової компанії Вагнера" в Сирії. Раніше відомий садист керував неонацистським батальйоном бойовиків "Русич", що воював на Донбасі.

 

Про це пише російське видання "Фонтанка".

 

"Розглядаючи фотографії з бійцями "ПВК Вагнера" на базі, розташованій біля заводу Хаян в сирійській провінції Хомс, "Фонтанка" зустріла знайому особу. Безсумнівно, це був він - Олексій Мільчаков", - пише інтернет-газета.

 

Повідомляється, що кілька місяців тому на питання про рід занять Мільчаков неправдоподібно відповідав, що зайнятий на будівництві стратегічного об'єкта - Кримського мосту.

 

Також видання цитує коментар Мільчакова про виведення батальйону бойовиків "Русич" з Донбасу, однією з причин він називав вимогу підписати контракт про службу в "озброєних силах ДНР", яку він вважав неприйнятною.

 

"Свої завдання група виконала, ресурси цієї війни отримала, і далі в таких умовах і незрозуміло за чиї інтереси ми воювати не будемо. Нас чекає наступна війна", - заявив російський неонацист.

 

Зазначимо, Головна військова прокуратура України встановила, що в результаті злочинних дій Мільчакова, а саме влаштованої ним засідки 5 вересня 2014 неподалік  від селища Привітне Слов'яносербського району Луганської області загинули близько 40 військовослужбовців батальйону "Айдар" і 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

 

Обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина РФ Олексія Мільчакова направлено до суду, йому загрожує довічне позбавлення волі.

 

 

Мільчаков також зазнав скандальної слави, як садист і живодер, оскільки оприлюднював у соцмережах свої світлини із закатованими тваринами, а також позував на полі бою на фоні загиблих воїнів ЗСУ. Після цього неонацист видалив скандальні фото.

 

Крім того, як повідомив 7 жовтня голова СБУ Василь Грицак, члени приватної військової компанії Вагнера (Дмитра Уткіна) причетні до знищення українського літака Іл-76 на Донбасі.

 

За його словами, група Вагнера є найбільшою з ПВК, які за завданням Кремля брали участь у збройному конфлікті на Донбасі і в Сирії.