Наталія Поклонська відкидає наявність українського громадянства через указ «нелегітимного» Януковича

18:04, 20.10.2017
Наталія Поклонська відкидає наявність українського громадянства через указ «нелегітимного» Януковича

Наталія Поклонська тепер невизнаний міжнародною спільнотою депутат держдуми Росії (Новые Известия)

Екс-прокурор в АРК Крим, а пізніше очільниця прокуратури окупантів в Криму та депутат Держдуми Росії заявляє, що указ про позбавлення її українського громадянства підписав Віктор Янукович через місяць після того, як сам втратив повноваження.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на російські ЗМІ.

"У березні 2014 року в установленому порядку я вийшла з громадянства України і є громадянкою Росії", - сказала вона.

За її словами, Віктор Янукович підписав відповідний указ 21 березня 2014 року.

"Він на той момент був в Ростові і був легітимним президентом", - зазначила вона.

Нагадаємо, Віктор Янукович утік з України 21 лютого 2014 року, а наступного дня, 22 лютого, депутати Верховної Ради позбавили його повноважень президента.

Поклонська також послалася на документ за підписом президента України Петра Порошенка від 26 березня 2016 року про персональні санкції проти тих, хто мав відношення до справи Савченко, Кольченко і Сенцова, де колишня прокурор Криму вказана як громадянка Росії.






Про те, що Наталія Поклонська до цього часу громадянка України заявив народний депутат Сергій Лещенко.

Він опублікував листа із Адміністрації Президента, у якому вказано, що що ані Міграційна служба, ані Міністерство закордонних, ані інші дипломатичні установи не надсилали президентові подання про позбавлення Поклонської українського громадянства.

"Згідно із статтями 24 та 25 Закону "Про громадянство" повноваження стосовно підготовки подань про втрату особами громадянства України на розгляд комісії при президентові з питань громадянства здійснюються Державною міграційною службою, Міністерством закордонних справ, дипломатичними представництвами та консульськими установами", - пояснюють в адміністрації.

Там зазначили, що самі надіслали до міграційної служби та МЗС відповідне звернення і чекають на реакцію.



Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує Наталію Поклонську в державній зраді, а також причетності до незаконної заборони кримськотатарського Меджлісу.