На Борислава Розенблата відкрили кримінальну справу про підробку документів для диппаспорта

19:00, 20.10.2017
На Борислава Розенблата відкрили кримінальну справу про підробку документів для диппаспорта

Борислав Розенблат у Верховній Раді (Олег Федонюк / Facebook)

Народного депутата Борислава Розенблата звинувачують у тому, що він подав неправдиві дані при отриманні дипломатичного паспорта, щоб виїхати до Ізраїлю 18-22 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Службові особи Апарату Верховної Ради України діючи за попередньою змовою з народним депутатом України Бориславом Розенблатом із метою забезпечення останньому можливості виїзду за кордон, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, повідомляють в НАБУ.

Зокрема, службові особи управління забезпечення міжпарламентських зв’язків Апарату Верховної Ради України направили на адресу департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України лист із проханням видати дипломатичний паспорт народному депутату Бориславу Розенблату, який нібито мав з 18 по 22 жовтня 2017 року виїхати до Ізраїлю для вивчення можливостей кооперації та співпраці між Україною та ізраїльською Торгово-промисловою палатою, а також Асоціацією виробників Ізраїлю.

На підставі цього листа «у зв’язку з виїздом у службове відрядження» народному депутату видали дипломатичний паспорт. 19 жовтня народний депутат використав документ із особистою метою – для виїзду до Федеративної Республіки Німеччина.

"Щодо паспорта, ніби підробленого – ще 6 жовтня НАБУ отримало відповідь про виготовлений закордонний паспорт. Невже детективи хотіли пересвідчитись, що МЗС видало мені паспорт незаконно?", - написав Борислав Розенблат у Facebook.

Нагадаємо, 19 жовтня Борислав Розенблат намагався вилетіти в Німеччину. В аеропорту його затримали слідчі НАБУ, які знайшли у валізі депутата документи у так званій "бурштиновій справі", фігурантом якої є Розенблат.

При цьому депутат опублікував листа, у якому значиться, що 19-22 жовтня він перебуватиме в Німеччині, а не в Ізраїлі.