Чоловік намагався пронести на мітинг під Радою гвинтівку

10:49, 21.10.2017
Чоловік намагався пронести на мітинг під Радою гвинтівку

Чоловік у формі взяв на мітинг гвинтівку з оптичним прицілом (Фото: Нацполіція)

У Києві поліція затримала чоловіка, який прямував на акцію протесту під Верховною Радою з гвинтівкою, пістолетом і ножем. Про це повідомила речниця Нацполіції Києва Оксана Блищик у Facebook.
 
"У зловмисника вилучили гвинтівку із оптичним прицілом, пістолет і ніж. Його доставляють до управління поліції для встановлення його особи та проведення першочергових слідчих дій. Надати пояснення та назвати свої анкетні дані чоловік відмовляється", - повідомила Блищик.
 
Як повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, чоловіка зі зброєю виявили під час перевірки біля наметового містечка під ВР. 
 
"Він ніс з собою чохол з рушницею. Під час проведення поверхневого огляду ще було знайдено та вилучено пістолет "Форт" для відстрілу гумових куль, ніж, радіостанцію. Його було затримано та доправлено до районного управління поліції", - зазначив Крищенко.
Він додав, що особисті дані затриманого вже встановлено.
 
"Він мешканець Одеської області, приїхав до Києва звідти, зброю придбав в Одесі кілька днів тому. Будемо з'ясовувати, для чого він її придбав і прямував у наметове містечко. Мешканці наметового містечка на це затримання відреагували спокійно, з розумінням", - повідомив очільник столичного главку Нацполіції. 
 
Нагадаємо, з 17 жовтня під стінами Верховної Ради проходить акція протесту. Мітингувальники вимагають створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності та внесення змін до виборчого законодавства.