Мітинг під Радою: позивний «Катана» вимагає від Порошенка подати закони про імпічмент та антикорупційний суд

09:59, 22.10.2017
Мітинг під Радою: позивний «Катана» вимагає від Порошенка подати закони про імпічмент та антикорупційний суд

Ветерани АТО, які висунули вимоги до Петра Порошенка (Рух "Визволення")

На мітингу під Верховною Радою надвечір 21 жовтня 4 ветерани АТО висунули ультиматум Петру Порошенку, а ветеран батальйону "Донбас" з позивним "Катана", який не назвав свого імені, оголосив про 2 вимоги до Президента: за 5 найближчих робочих днів подати до парламенту законопроекти про імпічмент Президенту та антикорупційний суд.

Про це у Facebook написав народний депутат Єгор Соболєв та опублікував відео з-під парламенту.

"Ветерани Війни за Незалежність утворили військовий табір і дали діючому Президенту 5 робочих днів на внесення до Парламенту законів про Антикорупційний суд та про імпічмент. Радять не гратися з ними", - написав він.

При цьому він опублікував частину відео із виступу ветеранів АТО.

У Facebook-спільноті Рух "Визволення" назвали позивні ветеранів, які вимагають внесення законів про імпічмент та антикорупційний суд: позивний "Катана", командир взводу батальйону "Донбас"; позивний "Хортиця", командир підрозділу "Редут", ветеран третього полку спецпризначення; позивний "Меч" (Антон Бондаренко), батальйон "Айдар", ОУН; позивний "Мачете" (Микита Кошиницин), батальйон "Айдар".




Агенство "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що під час оголошення ультиматуму було близько 150 осіб.

Як передає інформагенство, зі сцени, яка розміщена на дорозі вулиці Грушевського в наметовому містечку, виступили учасники різних добровольчих батальйонів. Також збережена сцена на площі Конституції, але вже без акустики.

"Людина, яка представилася офіцером батальйону "Донбас" з позивним "Катана", зачитала вимоги до президента України Петра Порошенка: протягом 5 робочих днів, з понеділка, внести в парламент законопроект про імпічмент президента, а також про Антикорупційний суд", - йдеться в повідомленні.

На акції присутній позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, також учасники протесту чекають лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

"На будівлю парламенту мітингувальники направили проектор, по якому транслюють слайди із зображенням Саакашвілі, а також його "Плану порятунку України", - зазначає агентство.

Крім того, правоохоронці перенесли кордон, який раніше був на перетині вулиць Грушевського та Садової, ближче до наметового табору, на перетин вулиць Грушевського і Шовковичної. Другий їхній кордон - на вулиці Грушевського, поблизу готелю "Київ".

Правоохоронці пропускають на територію наметового містечка всіх охочих, оглядаючи тільки особисті речі деяких з них.

Нагадаємо, під Верховною Радою з 17 жовтня відбуваються мітинги, на який відбулися сутички з поліцією. Мітингувальники за "політичну реформу" встановили намети по вулиці Грушевського та вимагали від депутатів проголосувати за зняття недоторканості, а коли вони виходили з парламенту - вимагали повернутися на робоче. Через це побили депутата Олега Барну. 21 жовтня в одного з мітингувальників знайшли рушницю.