Українці неохоче зберігають гроші на депозитах

21:15, 23.10.2017
Українці неохоче зберігають гроші на депозитах

Дмитро Сологуб прогнозує відновлення споживчого кредитування.

Ставки за депозитами в іноземній валюті перебувають на історичному мінімумі, за гривневими - на найнижчому рівні за останні 6 років, що має призвести до здешевлення кредитів.

 

Про це розповів заступник голови Нацбанку України Дмитро Сологуб під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum 19 жовтня 2017 року, повідомляє прес-служба НБУ у понеділок.

 

"Процентні ставки за депозитами в інвалюті перебувають на історичному мінімумі, за гривневими - на найнижчому рівні за останні 6 років. Це призведе і до здешевлення кредитів - за рік-півтора історичні мінімуми й за кредитними ставками буде оновлено", - йдеться в повідомленні.

 

Пан Сологуб також відзначив, що у 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, і на сьогодні це сегмент з найбільшим потенціалом зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення.

 

Сьогодні в Україні співвідношення чистих кредитів населення до ВВП перебуває на історично низькому рівні. Минулого року почало зростати нове кредитування й у іпотечному сегменті.

 

Наразі переважна більшість банків, які надають іпотеку, виважено ставляться до ризиків і контролю за позичальниками. Натомість відновлення корпоративного кредитування відбуватиметься повільно. Основний потенціал нового кредитування - в сегменті середнього бізнесу.