Екс-беркутівець Павло Аброськін подав у суд на Ірину Геращенко для захисту честі та гідності

14:10, 25.10.2017
Екс-беркутівець Павло Аброськін подав у суд на Ірину Геращенко для захисту честі та гідності

Позовна заява на Ірину Геращенко від Павла Аброськіна (Iryna Gerashchenko / Facebook)

Колишній спецпризначинець із "Беркуту" Павло Аброськін подав судовий позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти народної депутатки Ірини Геращенко, яка входить до "контактної групи" на тристоронніх переговорах у Мінську.

Про позов повідомила Ірина Геращенко та наголосила, що вона жодного разу публічно не називала прізвище Павла Аброськіна. Варто відзначити, що народна депутатка так вчинила навіть після позову.

"Один з беркутівців, прізвище якого фігурує в списках бойовиків з вимогою негайно його звільнити (принагідно зазначу, що ані я, ані СБУ, звичайно , ніде й ніколи не оприлюднювали жодних прізвищ і списків, з якими ми працюємо в Мінську) , подав на мене в суд, бо розцінив мою інформацію і слова про те, що перешкодою розблокування звільнення заручників є те, що бойовики включають в свої вимоги десятки осіб, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі, зокрема, беркутівців, причетних до теракту в Харкові і Одесі, просто кримінальних осіб, вбивць, що здійснили злочини в інших регіонах Украіни", - написала Ірина Геращенко.

Ірина Геращенко відзначила, що у позовній заяві фігурують так звані "списки Савченко", які народна депутатка опублікувала після відвідин окупованої частини Донецької області.

Як повідомляла "УМ", в "списках Савченко" фігурує Павло Аброськін.

"Бойовики вимагають звільнити тих, хто не має жодного відношення до Донбасу . Серед цих персонажів люди різного процесуального статусу: засуджені злочинці, ті, по кому йде досудове розслідування й ті, чиї справи вже в суді. Тактика адвокатів беркуту очевидна- зробити з них жертв до суду. Примітно, що прізвища беркутівців фігурують в списках ОРДЛО, які фактично формує РФ", - зазначає Ірина Геращенко.

На сайті Печерського районного суду міста Києва вказано, що об 11:00 призначена до розгляду справа за позовом Павла Аброськіна до Ірини Геращенко та ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ"



Нагадаємо, Павло Аброськін перебуває у СІЗО до 26 листопада через звинувачення у вбивствах активістів на Майдані у лютому 2016 року.