Прем’єр Іспанії розпустив парламент Каталонії після голосування за незалежність

10:04, 28.10.2017
Прем’єр Іспанії розпустив парламент Каталонії після голосування за незалежність

Незалежність Каталонії не визнають у світі (seattlepi‏ / Twitter)

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що уряд прийняв рішення про розпуск парламенту Каталонії.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Я розпустив парламент Каталонії, і 21 грудня у цій громаді відбудуться вибори", - сказав прем’єр-міністр Іспанії.

Маріано Рахой заявив, що йдеться не про призупинення самоврядування Каталонії, а про "якнайшвидше повернення до нормальності, яка починається з закону та повертає закон каталонцям".

"Уряд оголошує вибори в Каталонії, щоб повернути назад голоси каталонцям", - сказав він.

За словами Рахоя, відповідно до статті 155 конституції Іспанії, члени женералітату Каталонії відсторонені від своїх посад.

Нагадаємо, що Сенат Іспанії ввів у дію ст. 155 конституції, що призупиняє автономію Каталонії.

Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні заявляє, що ніхто в Європейському Союзі не визнає незалежність Каталонії, інформує УНІАН.

"Декларація про незалежність, яка була проголосована сьогодні в парламенті Каталонії, є порушенням закону, Конституції Іспанії та Статуту автономії Каталонії, які є частиною правової системи ЄС. Ніхто в Європейському Союзі не визнає цю декларацію", - йдеться в заяві. Таяні переконаний, що зараз більш ніж ніколи треба "відновити законність як основу для діалогу і гарантії свобод і прав усіх громадян Каталонії."

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не визнає незалежності Каталонії та продовжує підтримувати територіальну цілісність Іспанії.

 



У той же час в Каталонії, де місцевий парламент проголосував за незалежність, знімають прапори Іспанії з адміністративних будівель.