В Івано-Франківську співробітниця університету вимагала 6 тисяч гривень за іспит на знання української для держслужбовців

11:55, 02.11.2017
В Івано-Франківську співробітниця університету вимагала 6 тисяч гривень за іспит на знання української для держслужбовців

Івано-Франківський університет нафти та газу (ілюстрація із відкритих джерел)

Прокуратура затримала співробітницю Івано-Франківського університету нафти та газу за хабар від майбутніх держслужбовців, які складали іспит на знання української.

Про затримання співробітниці навчального закладу, ім’я якої не розголошується, повідомляє Прокуратур Івано-Франківської області.

"Встановлено, що зловмисниця за 6 тис. грн неправомірної вигоди здійснювала незаконний вплив на прийняття атестаційною комісією рішення щодо вільного володіння державною мовою для атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу", - ідеться у повідомленні правоохоронців.

Як повідомляє сайт Національного агенства України з питань державної служби, в Івано-Франківську знання української у потенційних держслужбовців перевіряють лише в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

До речі, наступне засідання комісії відбудеться 28 листопада, повідомляють на сайті університету.



Нагадаємо, 26 квітня Кабінет Міністрів прийняв Постанову "Про організацію проведення атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою". З того часу при вищих навчальних закладах у різних регіонах України функціонують спеціально уповноважені комісії, які перевіряють рівень володіння державною мовою у потенційних чиновників. Тестування платне.