У Києві залишаються без опалення понад 300 багатоповерхівок

11:12, 04.11.2017

Понад 300 житлових багатоквартних будинків лишаються без опалення через пошкодження мереж у Києві станом на суботу, 4 листопада.

 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.

 

За словами Кличка, значна кількість аварій пов’язана зі зношеністю тепломереж, а ремонтні бригади "роблять все, щоб у найкоротші терміни ліквідувати всі аварійні ситуації".

 

Міський голова додав, що Київ докладає зусиль для вирішення проблеми зношеності мереж, "але це потребує дуже великих коштів".

 

"Цьогоріч закінчується концесія з "Київенерго" і місто розглядає можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління або залучити міжнародних операторів, які можуть взяти мережі в ефективне управління", - зазначив Кличко.

 

Разом з тим у КМДА повідомили, що ухвалено рішення про підключення до системи опалення закладів бюджетної сфери, зокрема, закладів культури, освіти тощо.

 

Йдеться про музеї, де зберігаються історичні пам’ятки, картинні галереї, а також вищі навчальні заклади, повідомили у КМДА.

 

При цьому заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що невирішене питання ціни на газ для бюджетних установ може призвести до виникнення різниці в тарифах, що в подальшому може лягти на державний бюджет.

 

Як повідомляла «УМ», працівники Національного музею мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків у центрі Києва заявляють, що картини перебувають на межі знищення через низькі температури у будинку - приміщення досі не опалюють.