Анжеліка Сущенко закликає світ сприяти звільненню політв’язнів Кремля (фото)

17:27, 07.11.2017
Анжеліка Сущенко закликає світ сприяти звільненню політв’язнів Кремля (фото)

Анжеліка Сущенко під час виступу в Брюсселі.

Анжеліка Сущенко, дружина протиправно ув’язненого російським режимом журналіста Укрінформу Романа Сущенка, вважає, що боротьба за звільнення українських політв'язнів – це висока місія не лише для нашого народу, а й для всієї цивілізованої Європи.

 

На цьому Анжеліка Сущенко наголосила у своєму виступі на форумі високого рівня Світового конгресу українців у Брюсселі у вівторок, передає Укрінформ.

 

"Боротьба за звільнення українських політв'язнів – це висока місія не тільки для нашого народу, а й усієї цивілізованої Європи, в якій цінності свободи і прав людини є важливішими за політичну кон'юнктуру. Боротьба за одного в'язня – це боротьба за права і гідність усіх європейців", - заявила дружина українського журналіста-політв’язня.

 

Пані Сущенко наголосила, що "безпосередньо зараз, в ці хвилини, тисячі патріотів в окопах на Донбасі захищають від варварської агресії суверенітет України".

 

"Сотні з них опинилися у полоні, а десятки – стали політичними заручниками Кремля", - сказала дружина Романа Сущенка.

 

Вона нагадала, що для її чоловіка, українського журналіста, "на довгий рік домом стала похмура сталінська в'язниця "Лефортово".

 

"У цьому, на мою думку, є символ випробувань не тільки для нас, близьких Романа, а й усієї України. Війна прийшла в нашу сім'ю, як і в кожну в Україні, щоб дати нам урок, якою високою є ціна свободи і незалежності", - наголосила Анжеліка Сущенко.

 

 

Вона подякувала за підтримку Президенту України Петру Порошенку, представникам українського уряду, друзям України в усьому світі, Європейському Союзу, Європарламенту, депутатам законодавчої інституції ЄС, Раді Європи, НАТО, багатьом урядам та неурядовим організаціям.

 

"Також хочу висловити слова подяки пані Бріджит Макрон, першій леді Франції. Я вдячна за реакцію на мій лист про допомогу і підтримку", - сказала Сущенко.

 

Зі словами вдячності вона також згадала президента Франції Еммануеля Макрона та федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель, а також російського адвоката, захисника українських політв'язнів Марка Фейгіна.

 

"Ми віримо в нашу перемогу", - переконана Анжеліка Сущенко.

 

Учасники форуму оплесками привітали її та висловили слова підтримки. Багато з присутніх одягнули футболки із зображенням Романа Сущенка.