На Кіровоградщині лікар вимагав хабара у поліцейських (фото)

21:11, 08.11.2017
На Кіровоградщині лікар вимагав хабара у поліцейських (фото)

Лікар-нарколог у Голованівську під час затримання.

Правоохоронці взяли на гарячому лікаря-нарколога, який  вимагав хабара від поліцейських у Голованівську, що на Кіровоградщині.

 

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України у середу.

 

Так, до Кіровоградського облуправління поліції надійшла інформація від начальника Голованівського відділу поліції про те, що працівники місцевої центральної лікарні вимагають від поліцейських кошти за надання медичних довідок та сертифікатів, які необхідні для права керування транспортними засобами.

 

Під час перевірки оперативники встановили, що до корупційних дій причетний 46-річний лікар-нарколог зазначеного медичного закладу.

 

Хабарництво для чоловіка стало нормою, тож власну кишеню він поповнював після кожного виданого папірця. Здирник настільки знахабнів, що «таксу» виставив навіть працівникам місцевого відділу поліції.

 

За видачу медичних сертифікатів 11 поліцейським нарколог зажадав по 200 гривень з кожного співробітника, а потім погодився на 100 гривень за довідку, зважаючи на «опт».

 

 

Оговорену суму горе-лікар одержав і навіть потримав її в руках, однак скористатися не встиг. На робочому місці з речовими доказами його затримали оперативники внутрішньої безпеки.

 

За виявленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

Тривають заходи щодо оголошення хабарникові підозри. Лікареві загрожує до 10 років позбавлення волі.