Данія зупинила будівництво «Північного потоку-2»

11:13, 09.11.2017

Початок будівництва трубопроводу Nord Stream 2 відкладається через заперечення з боку Данії на невизначений термін. Зокрема, Данія готує законодавчі поправки, що закривають для проекту російського «Газпрому» територіальні води цієї країни.

 

Про повідомив головний фінансовий директор зареєстрованої в Швейцарії Nord Stream 2 AG Пол Коркоран під час газової конференції в Мілані, передає Platts у четвер.

 

За його словами, перешкодою для будівництва стане законопроект, який готується парламентом Данії. Він розширить перелік підстав, за якими данський уряд зможе відмовляти в дозволі на будівництво в своїх територіальних водах: до екологічних ризиків додадуться міркування національної безпеки.

 

Як повідомляє EuroObserver, законопроект підтримують і уряд Данії, і основні опозиційні партії. Він буде прийнятий в листопаді і вступить в силу в січні 2018 року.

В цьому випадку доведеться змінювати маршрут. Замість територіальних вод Данії трубу доведеться прокладати в її виключній економічній зоні.

 

За словами Кокорана, це "стане причиною імовірної відстрочки", а також "збільшить вартість" проекту.

 

Як повідомлялося, будівництво російським "Газпромом" нового газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море завдасть Україні значних збитків, які можуть становити до 3% валового внутрішнього продукту.