По міністерству оборони Ємену завдала авіаудару Саудівська Аравія

11:04, 11.11.2017

Військова коаліція на чолі з Саудівською Аравією завдала два авіаудари по міністерству оборони Ємену, яке розташоване в столиці країни місті Сана.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на міжнародні ЗМІ.

Зазначається, що в результаті одного авіаудару могли постраждати мирні мешканці, бо одна бомба впала на житловий квартал.

Як повідомляють очевидці, вісім людей отримали поранення, а також були зруйновані два будинки.

"Пошук жертв під уламками все ще триває", — сказано в повідомленні телеканалу "Аль-Джазіра".

"Я сидів вдома і почув перший удар — він був по Міністерству оборони. Всі злякалися. Через хвилину ще один удар потрапив в будинок мого сусіда", — наводить слова одного з очевидців телеканал SBS.

Варто відзначити, що недалеко від аеропорту столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда ввечері в суботу, 4 листопада, стався вибух. Відповідальність за інцидент взяла на себе повстанці-хусити. Їх представник повідомив, що була запущена балістична ракета дальньої дії Burkan 2-H з міжнародного аеропорту короля Халіда в Ер-Ріяді.

Ємен - одна із найбідніших країн Близького Сходу. Війна в країні розпочалася у 2014 році, а в березні 2015 року Саудівська Аравія в рамках підтримки урядових сил Ємену почала наносити удари по території, контрольованій повстанцями-хуситами. За три роки кількість загиблих перевищила 10 тис., поранених - 40 тис. осіб. Країна часто буває на межі гуманітарної катастрофи, наприклад, у травні 2017 року в столиці країни Сані очікували спалах холери.