У Львові касир автозаправки крав гроші з карток клієнтів

15:50, 11.11.2017
У Львові касир автозаправки крав гроші з карток клієнтів

Обшук на автозаправці через скіммінг карток (Поліція Львівщини)

Касир автозаправки викрадав дані банківських карток клієнтів, зчитуючи дані спеціальним пристроєм. Він запам’ятовував пін-код карток, дублював їх та знімав гроші через банкоматиЧоловік працював касиром торгового залу однієї із автозаправок Львівщини.

Про це повідомляє поліція Львівщини.

"Перебуваючи на робочому місці він, за допомогою скіммера, зчитував дані з магнітних стрічок банківських карток клієнтів та запам’ятовував їх пін-коди. Після цього, використовуючи пластикові карти лояльності мережі автозаправок та чисті пластикові картки (так званий білий пластик), за допомогою енкодера, здійснював незаконне копіювання банківських карток потерпілих", - ідеться в повідомленні.

Маючи усю необхідну інформацію, зловмисник знімав в банкоматах гроші клієнтів, картки яких скопіював. Крім того, до цих карток зловмисник прив’язував свій номер мобільного телефону, тому потерпілі у більшості випадків, навіть не знали що їх банківський рахунок спустошено.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки в приміщенні автозаправки та за місцем проживання зловмисника. Вилучено картки лояльності мережі автозаправок, сім-карти одного із мобільних операторів, мобільні телефони та гроші. Також, поліцейські у його квартирі вилучили «скімер», «Енкодер», комп’ютерну техніку, картки, які він використовував для підмінибанківських карток користувачів та чорнові записи.

Чоловіка звинувачують в шахрайстві. Вирішується питання щодо відкриття ще декількох кримінальних проваджень: за ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ст. 231 (Незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю) та ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

На відео помітно, що під час обшуку в підозрюваного знайшли картки лояльності мережі автозаправок "WOG", а також білі пластикові картки із написами фломастерами на них, а також паспорти, гроші та чеки.