У Рівному звільнили священика, який п'яним скоїв аварію

11:30, 12.11.2017
У Рівному звільнили священика, який п'яним скоїв аварію

Стан сп’яніння священик заперечував, а в медичному закладі на освідченні обурювався, що його знімають на відео.

У Рівному священика Дмитра Гадінку звільнили з посади настоятеля парафії церкви святої Улянії Ольшанської. Причиною стала п'яна аварія, яку скоїв священик. Про це повідомляється на сайті церкви.

Протоієрей Дмитро Гадінка, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв ДТП та поводив себе брутально у ході його оформлення.
 
"Така поведінка принижує честь та гідність православного пастиря, чим дискредитує Церкву Христову. Зі свого боку, Рівненська єпархія зверне особливу увагу на покращення дисципліни священнослужителів, які суворо повинні дотримуватись не тільки Церковного права, а й виконувати закони та норми Держави", - заявили у церкві.
 
Згадана ДТП сталася 8 листопада ввечері біля села Бабин (Рівненська область) на трасі Київ-Чоп. За даними правоохоронців, постраждали дві жінки, їх із переломами ноги і руки госпіталізували.
 
Під час перевірки священика на стан алкогольного сп’яніння алкотестер показав три проміле, що у 15 разів перевищує допустиму норму.
 
Доки медики надавали жінкам медичну допомогу, панотець вийшов з автівки з пляшкою пива в руках та почав тікати від поліцейських. Його знайшли в посадці з пляшкою горілки.
 
"Він в рукаві намагався ховати, патрульні намагалися забрати. Вживав безліч нецензурної лексики, що навіть патрульні, які звикли з різними прошарками населення спілкуватися, були шоковані, якщо чесно", - зізналася речниця патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко.
 
Стан сп’яніння священик заперечував, а в медичному закладі на освідченні обурювався, що його знімають на відео.