Волкер та Сурков на зустрічі в Белграді погодили 3 з 29 пунктів про миротворців на Донбасі

11:35, 14.11.2017
Волкер та Сурков на зустрічі в Белграді погодили 3 з 29 пунктів про миротворців на Донбасі

Курт Волкер та Владислав Сурков провели зустріч у Белграді (ілюстрація із відкритих джерел)

Спецпредставник США Курт Волкер та помічник президента Росії Владислав Сурков провели зустріч у Белграді, за результатами якої Сурков оголосив про погодження 29 пунктів резолюції щодо введення миротворців ООН на Донбас.

Про це інформує "Громадське".

«Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН в Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу — 29 абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Трохи, звичайно. Але все-таки три не нуль. Краще, ніж нуль», — зазначив Сурков.

За словами помічника президента Росії, сторони «вирішили продовжувати роботу по зближенню позицій».

«Представники Росії і США солідарні в головному — Мінські угоди повинні бути реалізовані. Для цього необхідно прискорити виконання політичних зобов'язань Києва при одночасному зміцненні безпеки в зоні конфлікту», — додав Сурков.

Як зазначає посольство США в Україні, це була третя зустріч Суркова та Волкера під час якої вони ретельно обговорили дипломатичній стан справ у зусиллях припинити війну на Донбасі.

«Не дивно, що Сполучені Штати і Росія мають різні уявлення про те, як досягти миру, але ми продовжимо роботу, щоб домогтися цього. Завжди існувала потреба сполучення політичних і безпекових кроків, що мають здійснюватися згідно Мінська. Обидві сторони погодилися обміркувати дискусію і подумати про подальші кроки у відповідь на цей виклик», — ідеться у заяві посольства.  

Нагадаємо, США заявили про пропозицію ввести 20 тисяч миротворців ООН на непідконтрольні уряду України території Донбасу.