Охоронці магазину «Ашан» закрили в окремій кімнаті та обшукали двох школярок

14:00, 14.11.2017
Охоронці магазину «Ашан» закрили в окремій кімнаті та обшукали двох школярок

"Ашан"-Біличі втрапив у скандал із обшуком неповнолітніх дівчаток (фото із відкритих джерел)

Охоронці гіпермаркету "Ашан" на вул. Берковецькій у Києві звинуватили двох школярок у крадіжці пилочки для нігтів, а потім завели їх  до підсобного приміщення, кричали та погрожували, проводили обшук та не давали телефонувати батькам, але поліцію не викликали.

Про це повідомляє адвокат, ветеран АТО, Масі Наєм у Facebook.

"Дівчатка неповнолітні, під пресингом і хамством охорони розгубилися, ніж охорона і скористалася, відправивши їх у закрите приміщення на "огляд". По дорозі дочка нашого клієнта сказала, що вона ще школярка. У слідстві чого отримала ще ряд загроз, що тепер вона вилетить зі школи з вовчим квитком", - розповідає адвокат.

Дві п'ятнадцятирічні дівчинки залишилися в закритому приміщенні одні з трьома охоронцями, які продовжували їм погрожувати і ображати.

"Дівчата дістали весь вміст сумочок і кишень. Ніякої пилочки серед їхніх речей не виявилося, що охоронців не влаштовувало. Тому один з них самовільно заліз руками в сумку дочки нашого клієнта, а інший в кишеню її подруги. Після цього від дівчаток стали вимагати, щоб вони розповіли, куди поділи пилочку", - продовжує розповідь Масі Наєм.

Батько однієї із школярок теж повідомив про конфлікт з охороною "Ашану".

"Без пред’явлення доказів затягли у службове приміщення, з купою матюків і пресингу змусили вивернути кишені та сумку... Батькам подзвонити не дали", - пише Влад Матата.

Він зазначає, що на дії охоронців "Ашану" склали заяву до поліції.

Олена Марчук, мати однієї із дівчаток зазначила, що охоронці продовжили кричати на дівчаток навіть після приїзду поліції.

Вона опублікувала коментар мережі "Ашан" на заяви про незаконні обшуки та позбавлення свободи пересування дітей.

"Шановна пані Олено, до наших гіпермаркетів ходити безпечно. Ми приділяємо багато уваги тому, щоб інциденти не траплялися або попереджалися, саме тому інколи виникає необхідність зробити перевірку, щоб запевнитись у тому, що актів порушення не було. Ми прозоро дивимось на ситуацію, тому пропонуємо ознайомитись з відеозаписами інциденту у відділі косметики, що пояснює причину перевірки, яка відбулася. Перегляд відеозапису можливий лише за запитом та наявності поліції", - вказано у пості Олени Марчук на Facebook.

Представники "Ашану" прокоментували і запис Масі Наєма.

"Доброго дня. Дякуємо за Вашу активну позицію. Наразі проводимо внутрішнє розслідування, вивчаємо відеозаписи, опитуємо співробітників, а також керівництво приватного охоронного підприємства (служба безпеки - це працівники найманої компанії). Ситуація нам не байдужа. Про заходи, які будуть вжиті, проінформуємо щойно буде рішення. Заздалегідь вдячні!", - зазначено в коментарях до інформації від адвоката.

Батьки дівчаток звинувачують охоронців гіпермаркету "Ашан" у кіднепінгу та написали заяви до кримінальної поліції у справах неповнолітніх.