У Нью-Йорку ухвалили резолюцію ООН щодо Криму

22:01, 14.11.2017
У Нью-Йорку ухвалили резолюцію ООН щодо Криму

Результати голосування за резолюцію щодо Криму на третьому комітеті Генасамблеї ООН.

Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив оновлену резолюцію з прав людини щодо анексованого Криму.

 

Про це повідомляє Українська місія ООН в Twitter  у вівторок пізно ввечері.

 

"Важливо: 3-й комітет ГА ООН ухвалив резолюцію щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму, внесену за ініціативи президента Петра Порошенка. За – 71, проти – 25, утрималися – 77", - йдеться у повідомленні.

 

Президент Петро Порошенко привітав ухвалення оновленої резолюції.

 

"Вітаю рішення Третього комітету щодо посиленої резолюції ГА ООН про стан прав людини в Криму! Вдячні співавторам рішення та всім нашим союзникам за потужний сигнал російській окупаційній владі щодо міжнародної єдності і солідарності в питанні деокупації Криму", - зазначив Порошенко.

 

За прийняття резолюції подякував і міністр закордонних справ Павло Клімкін на сторінці у Twitter: "Резолюція сильніша - голосів більше. Всім дякую за роботу та підтримку. Разом працюємо далі".

 

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв раніше розповів, що у резолюції "Становище у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі" йдеться про грубі порушення прав людини на окупованій території.

 

В оновленій резолюції є вимога до Росії щодо виконання тимчасових заходів наказу Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу та забезпечення навчання українською та кримськотатарською мовами.

 

Як повідомляла «УМ», співавторами резолюції, яку тепер мають розглянути на пленарному засіданні Генасамблеї ООН у дургій половині грудня, виступили 40 країн, у тому числі, Україна та США.