У Олега Сенцова в колонії погіршилося здоров’я: почалися проблеми із серцем

09:25, 16.11.2017
У Олега Сенцова в колонії погіршилося здоров’я: почалися проблеми із серцем

Олег Сенцов у Росії звинувачений у підготовці теракту, а міжнародна спільнота вважає його політв’язнем (fsb.ru)

Адвокат Олега Сенцова розповів, що у політв’язня почалися проблеми з серцем, а також загостерння ревматизму після холоду під час етапування за полярне коло.

"Громадське.Крим" опублікувало запис коментаря, який дав адвокат Олега Сенцова для видання.

Адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що Олега Сенцова етапували в колонію "Білий ведмідь" через побоювання громадської активності із вимогами звільнити режисера із Криму.

"Олег досить сильно схуд, його два місяці погано годували. ... Його в громадську лікрню возили із колонії, обстежили, у нього загострився ревматизм за два з половиною місяці пересилки, бо він загалом у холоді скрізь перебував: холодні камери, холодні автозаки, поїзд не дуже обігрівався. Йому назначили зігрівальну мазі. плюс у нього щось із серцем почало відбуватися. Він почав відчувати серце. Чи то тахікардія, чи якось по-іншому називається", - сказав Дмитро Дінзе.

Він додав, що лікар в лабитангах зробив запит на медичні картки Олега Сенцова, щоб назначити лікування.

Рідні Сенцова вже відправили йому 20-кілограмову посилку із їжею та теплими речами, яка має невдовзі прибути, а також зробили грошовий переказ, щоб ув’язнений міг купити собі їжу та побутові речі в колонії.

Дмитро Дінзе відзначив, що колонія "Білий ведмідь" наразі вважається такою, де адміністрація не застосовує побиття, а дотримується установленого режиму. "Як в армії", - прокоментував Дінзе.

Він зазначив, що Олег Сенцов потрапив до ШІЗО за невідбуте покарання. яке призначили співробітники Іркутського централу. Адміністрація "Білого ведмедя" на ув’язненого стягнень ще не накладала.

Нагадаємо, Олег Сенцов був етапований у колонію за Північним полярним колом. Адвокат переконує, що етапування відбулося через громадську підтримку українського політв’язня.