На депутата від Опоблоку Балицького прокуратура відкрила справу за сепаратизм

10:03, 16.11.2017
На депутата від Опоблоку Балицького прокуратура відкрила справу за сепаратизм

Євген Балицький у січні 2014 року голосував за "диктаторські закони Януковича" (Опозиційний блок)

Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальну справу за звинуваченнями у сепаратизмі щодо депутата від партії "Опозиційний блок" Євгена Балицького після його заяв в ефірі телеканалу "112 Україна".

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Встановлено, що народний депутат України, обраний від Опозиційного Блоку по м. Мелітополю та Мелітопольському району Запорізької області, Євген Балицький, 13.11. 2017 у вечірньому ефірі телеканалу «112» висловив думку про можливість відділення території округу, який він представляє", - ідеться в повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, Євген Балицький під час суперечки із Дмитром Корчинським сказав, що може виїхати до Росії разом із своїм виборчим округом.

"Уже Крим "поїхав", зараз ми не можемо повернути собі Донбас. Ми поїдемо! Можливо, такі, як округ (в Запорізькій області), який я представляю. Тільки ми виїдемо зі своїми територіями. Вас це зовсім не бентежить?", - заявив народний депутат України.




Євген Балицький вважає звинувачення на його адресу безпідставними і надуманими, йдеться у повідомленні прес-служби "Опозиційного блоку".

"У моїх словах не було ані найменшого натяку на сепаратизм, не було жодних закликів до порушення територіальної цілісності України. Сказане мною прозвучало у відповідь на відверто сепаратистські заяви Дмитра Корчинського, який відкрито заявив, що українцям потрібно роз'єднуватися. Причому сказано це було у відповідь на мій заклик до об'єднання", - стверджує Балицький.