У Києві намагаються описати майно медіа-холдингу «Вести» (фото)

17:34, 16.11.2017
У Києві намагаються описати майно медіа-холдингу «Вести» (фото)

У редакції «Вести» відмовилися надавати документи. (Фото з сайту "Вести")

Співробітники військової прокуратури та Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів прийшли до редакції медіа-холдингу «Вести» у Києві в четвер.

 

Про це повідомляє сама редакція «Вести».

 

Метою візиту, за повідомленнями прокуратури та агентства Мін’юсту, є опис майна.

 

При цьому «Вести» заявляють, що жодних документів вони не надають і викликають поліцію.

 

 

За словами адвоката Олександра Дульського, представники Нацагентства прийшли в медіа-холдинг без відповідного наказу, «який повинен бути у них першим же документом, який відкриває двері в приміщення як управителю майна. Кажуть, наказ забрала поліція».

 

«Крім того, представник Нацагентства Вахтанг Бочорішвілі привів із собою чоловіка, назвавши його оцінювачем. Я запитав цього чоловіка, чи дійсно він оцінювач? Він мені відповів, що при собі має лише паспорт. Ні свідоцтва оцінювача, ні витримки про внесення до Єдиного реєстру оцінювачів у нього не було», — сказав Дульський.

 

Він, зокрема, стверджує, що представник агентства виконує протиправні дії.

 

«Вони прибули з єдиною метою: задокументувати факт відмови в наданні приміщення, щоб у них були розв'язані руки виконувати чиюсь політичну волю. Маючи факт відмови, вони могли б певною мірою застосувати силові методи. Це і було їх справжньою метою», — сказав адвокат.

 

Нагадаємо, 14 липня в редакцію «Вести» прийшли з обшуками прокуратура та поліція. Під будівлю «Гулліверу», де розташований офіс редакції, прибув також і головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

 

Тоді Матіос повідомив, що крім «Вестей», обшуки тривають у ще 180 приміщеннях у рамках справи Януковича-Клименка.

 

За даними слідчих, діяльність групи осіб під керівництвом Клименка завдала держбюджету збитків у розмірі 788 млн доларів.