У Луганську перевіряють здоров’я заручників після дзвінка Путіна

18:56, 16.11.2017

Ватажок ОРЛО Ігор Плотницький доручив перевірити стан полонених перед передачею їх українській стороні на окупованій частині Луганщини.

 

Про це повідомляють інформаційні ресурси сепаратистів Луганська у четвер.

 

Відзначається, що Плотницький дав доручення керівнику робочої групи так званої ЛНР з обміну заручниками Ользі Кобцевій перевірити умови утримання українських в'язнів, чи потрібна їм медична допомога, щоб "їх стан був задовільний".

 

Також в сепаратисти повідомляють, що подібне рішення Плотницький ухвалив після телефонних переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним, які відбулися 15 листопада.

 

Бойовики відзначили, що готові передати Україні 74 полонених в обмін на 306 своїх.

 

У свою чергу представник контактної групи від України Ірина Геращенко раніше говорила про передачу іншій стороні 313 чоловік. За її словами, в ОРДЛО підтвердили наявність лише 88 українських полонених зі списку 157, запитуваних Києвом.

 

У ОРЛО заявили, що "пані Геращенко не володіє до кінця всією інформацією".

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Путін після прохання свого кума - лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука пообіцяв поговорити з ватажками бойовиків щодо звільнення полонених.

 

15 листопада Путін вперше публічно поговорив телефоном з ватажками терористичних ДНР та ЛНР шодо питання обміну заручниками.

 

Пізніше лідер так званої ДНР Олександр Захарченко підіграв Путіну і Медведчуку в питанні обміну полоненими з Києвом. Він заявив, що «обмін полоненими не повинен залишатися питанням війни і торгівлі».