В Одесі вилучили 20 млн гривень у скандального забудовника (фото)

21:12, 16.11.2017
В Одесі вилучили 20 млн гривень у скандального забудовника (фото)

Окрім мільйонів, оперативники СБУ вилучили у забудовника Одеси понад 100 печаток фіктивних підприємств.

Співробітники СБУ виявили та вилучили фінансово-господарську документацію, понад 20 мільйонів гривень готівкою та більш ніж сто печаток фіктивних підприємств у скандально відомого забудовника в Одесі.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

 

"Наразі слідство досліджує обставини використання зазначених підприємств та грошей у схемі фінансування тероризму за участю колишнього депутата Одеської міської ради", - йдеться у повідомленні.

 

 

За неофіційною інформацією, гроші та печатки вилучили у компанії "KADORR Group". Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

 

 

 Як відомо, 16 листопада 2017 року співробітники Служби безпеки України заявили, що викрили факти фінансування колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом будівельної компанії незаконних збройних формувань так званих ДНР та ЛНР.

 

 

За даними неофіційних джерел, фігурантом провадження про фінансування незаконних збройних формувань є колишній народний депутат України 7-го скликання, колишній депутат Одеської міськради, лідер партії "Родіна" Ігор Марков.

 

Раніше Україна домагалася екстрадиції Маркова з Італії. 14 серпня 2015 року суд Генуї обрав запобіжний захід щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою, але у вересні того року його звільнили з в'язниці.

 

Маркова подавали у розшук за напад на учасників акції протесту ВО "Свобода" біля будівлі Одеської обладміністрації в 2007 році, коли ті протестували проти спорудження в місті пам'ятника цариці Катерині ІІ.