Андрій Добровольський з Тустані загинув у бою під Попасною (фото)

16:43, 18.11.2017
Андрій Добровольський з Тустані загинув у бою під Попасною (фото)

Боєць 8-го ОМПБ «Поділля» Андрій Добровольський загинув під час ворожого кулеметного обстрілу позицій ЗСУ поблизу селища Троїцьке Попаснянського району Луганської області у п’ятницю, в першій половині дня.

 

Про це повідомив волонтер Назар Приходько у Facebook  в суботу.

 

«Андрій Добровольський з Івано-Франківська. Загинув вчора, 17.11.2017 на Світлодарській Дузі. Воїн 10-ї гірсько-штурмової бригади, 8-ий батальйон 1996-го року народження. Був добрим і щирим... Спочивай з миром, Герой! Вічна Слава Тобі!», - написав пан Приходько.

 

Відомо, що насправді 20-річний Андрій Добровольський є уродженцем села Тустань Галицького району Івано-Франківської області. Останні роки мешкав у Галичі.

 

 

У воїна залишилася молода дружина. Спільне фото подружжя розмішено у Андрія на сторінці у Facebook.

 

Водночас, Оксана Добровольська розмістила на «аватарці» своєї сторінки у Facebook  світлину загиблого чоловіка зі свічкою пам’яті. Її друзі висловлюють у коментарях співчуття і закликають триматися.

 

 

Наразі подробиці прощання із полеглим захисником України невідомі.

 

З повідомлень госпітальєрів і волонтерів лише відомо, що за тілом Андрія на Луганщину поїхав батько та франківський волонтер. Вони і привезуть воїна додому.

 

Про загибель бійця ЗСУ під Троїцьким повідомив і штаб АТО, але традиційно не оприлюднив прізвище полеглого.

 

За даними штабу АТО, протягом п'ятниці бойовики здійснили 25 обстрілів позицій сил АТО, з них - 14 мінометних обстрілів та випустили понад 100 снарядів.