В Одесі 20 поліцейських побили на акції протидії будівництву в парку

11:50, 19.11.2017
В Одесі 20 поліцейських побили на акції протидії будівництву в парку

В поліція стверджують, що в сутичках постраждали лише їх співробітники із Одеси (Поліція Одеської області / Facebook)

В Одесі 20 правоохоронців звернулися до лікарів після побиття на акції протидії забудови міського парку "Літній театр наш".

Про це повідомляє поліція Одещини.

"Під час акції громадян "Літній театр наш", що проходила сьогодні в Міському саду, були травмовані більше 20 поліцейських. За медичною допомогою правоохоронці звернулися з діагнозами: черепно-мозкова травма, струс головного мозку, гематоми, забої, хімічні опіки шкіри та верхніх дихальних шляхів, а також коньюктивіти хімічного походження", - ідеться повідомленні.

Прес-служба поліції зазначає, що "серед цивільних постраждалих немає. Звернень про неправомірні дії поліцейських не зафіксовано".

"Мирна акція через неправомірні дії деяких громадян переросла у хуліганські дії. Проте протиправні дії громадян правоохоронцями були припинені, ситуація була контрольована, тож масових заворушень не допущено", - інформують правоохоронці.

Серед постраждалих правоохоронців - начальник поліції Одеської області Дмитро Головін. головному поліцейському області розбили голову.

Одеський активіст Сергій Стерненко зазначає, що саме поліцейські спровокували бійку.

"Активісти буквально знесли ворота, обмазані солідолом та заварені з боку Літнього театру. Після цього взяли обидві частини воріт, і понесли їх до мерії, заблокувавши ними центральний вхід. Саме міська рада приймала неправомірне рішення про передачу суспільного місця — Літнього театру під забудову чергового ТРЦ із дозволом про вирубку більше 100 дерев". - описує він дії протестувальників.