У Білорусі спецслужби викрали директора заводу із прифронтової Костянтинівки

09:56, 20.11.2017
У Білорусі спецслужби викрали директора заводу із прифронтової Костянтинівки

КДБ Білорусі викрало українця (Советская Белоруссия / ілюстрація)

Олександр Скиба, який керує ПАТ "Завод обважнювачів" у Костянтинівці на Донеччині, поїхав у відрядження до "Мінського тракторного заводу" та зник 15 листопада.

Про те, що громадянини України в Мінську був викрадений білоруськими спецслужбами повідомив в.о. Голови правління ПАТ "Завод обважнювачів" Олексій Козьменко.

Лист до посла України в Білорусі опублікувало видання "Лівий берег".

У ньому повідомляється, що Олександр Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 за місцевим часом. Назад повернутися він збирався того самого дня, про що він повідомив телефоном о 19:20 за київським часом.

Однак наступного разу на зв'язок Скиба вийшов уже вранці - він зателефонував дружині з чужого білоруського номера й повідомив, що його затримали співробітники Комітету державної безпеки Білорусі.

"Намагаючись дізнатися про долю нашого співробітника, я звернувся на телефон, знайдений у мережі Інтернет, до оперативного чергового Управління КДБ Білорусі у м. Мінську із запитом про затримання нашого співробітника. Людина, яка відрекомендувалася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі", - йдеться в листі.

При цьому представник КДБ Білорусі не повідомив про причини й цілі затримання, пообіцявши передзвонити, якщо виникне така потреба.



Нагадаємо, у Білорусі також були викрадені журналіст "Українського радіо" Павло Шаройко та 19-річний хлопець-патріот Павло Гриб. Павла пізніше переправили до Росії, де звинувачують в екстремізмі.