Україна вислала білоруського дипломата

12:17, 21.11.2017
Україна вислала білоруського дипломата

Спікер МЗС України Мар'яна Беца

Міністерство закордонних справ України відповіло на недружні дії Білорусі, яка перед тим оголосила персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова. Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца, передає "Європейська правда".
 
У відповідь на таке рішення Мінська українське МЗС повідомило білоруську сторону про оголошення персоною нон грата одного зі співробітників посольства Білорусі в Україні.
 
"МЗС України зі свого боку, керуючись принципом взаємності, ухвалило рішення про те, щоби вислати з країни представника посольства Білорусі. Станом на даний момент він вже припинив роботу та залишив нашу державу", - заявила вона.

Як повідомляла «УМ», вчора Білорусь оголосила пероною нон-грата радника посольства України у Мінську Ігоря Скворцова нібито через свідчення затриманого українського журналіста Павла Шаройка. За звинуваченнями Білорусі, координацію "розвідувальної діяльності" Шаройка здійснював співробітник головного управління розвідки Міністерства оборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі".

Нагадаємо, що 17 листопада очільник НСТУ Зураб Аласанія повідомив про затримання  кореспондента «UA: Українське Радіо» Павла  Шаройка у Білорусі за підозрою у «шпигунстві». Згодом виявилося, що Шаройка затримали ще 25 жовтня.