Інтерпол припинив розшук екс-глави МВС Захарченка та його заступника

22.11.2017
Уже четверту річницю початку Євромайдану українцям доводиться зустрічати доволі невтішно, адже розслідування про злочини щодо учасників протестів наразі вкрай скромні за результатами. 
 
Більше того, виявляється, що Інтерпол зняв із міжнародного розшуку колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-заступника міністра МВС Віктора Ратушняка — про це повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.
 
А політика Інтерполу така: вони категорично відмовляються оголошувати в розшук будь-якого фігуранта справ про події Євромайдану, бо, мовляв, ці злочини здійснювалися в умовах зміни влади, отже, можуть бути ознаки політичних переслідувань.
 
«Тітушок» вони в розшук ставлять, а ось будь-кого, хто так чи інакше був пов’язаний із владою, від рядового «беркутівця» до вищого керівництва країни —  немає», — поскаржився очільник департаменту спецрозслідування.
 
Але найбільше обурює те, що всі виробництва, які зараз розслідують стосовно злочинів часів Революції гідності, будуть закриті через зміни в Кримінально-процесуальному кодексі, прийнятi Верховною Радою 3 жовтня.
 
Нагадаємо, що тоді ВРУ проголосувала президентський законопроект про судову реформу, й серед пропонованих змін були поправки нардепів, щодо обмеження загального строку, відведеного на розслідування, до 6 місяців.
 
У свою чергу, дещо раніше Генпрокурор Юрій Луценко, навпаки, досить оптимістично звітував: «Ми входимо в річницю Майдану з результатом. Я особисто можу спокійно дивитися в очі всім верствам населення, тому що знаю, що керівництво держави і я особисто робимо все можливе в цій ситуації. Не без помилок, але впевнено йдемо в правильному напрямку».
 
Й додає, що зараз в активній фазі судовий процес над екс-президентом Януковичем, який скоро перейде на стадію допиту свідків, і ми почуємо багато правди про ті часи:
 
«Для мене це запорука того, що країна змінюється. Цей процес — не тільки процес над Януковичем, а над усіма високопосадовцями, які не могли б навіть подумати про таке. Це гарне щеплення для всіх, хто має владу».
 
Але рядові активні учасники тих буремних революційних подій, такі, як Олег Кубах, висловлюють більш приземлені настрої: «Наскільки почуватися гідно й бути вільним — кожна людина вирішує сама. Хоча «наша» влада робить усе можливе, щоб українці втратили відчуття гідності й свободи». 
 

ГЕРОЯМ — СЛАВА!

 
 
На Алеї Небесної сотні в Києві 21 листопада активісти та ветерани АТО поклали квіти в пам’ять загиблих героїв Майдану. Покладання відбулося біля меморіалу на тротуарі, де 20 лютого 2014 року пiд прицільний снайперський вогонь потрапили майданівці, що рухалися в бік адміністрації Президента України. Тоді загинуло 53 людини.