У Нацкорпусі пояснили, чому потрощили кіоски з гральними автоматами на Нивках

22.11.2017
У столиці поблизу станції метро «Нивки», на вулиці Щербаківського, група молодих людей розтрощила кіоски з гральними автоматами (їх називають ще «безрукими бандитами»): розгромлено п’ять залів, в кожному з них розбито вітрини, зрізано рекламні банери, а всередині повністю знищено гральні автомати.
 
Перепало й салону «Спортлото». Відповідальність за скоєне взяв на себе «Національний корпус», очолюваний нардепом Андрієм Білецьким. 
 
У «Національному корпусі» свої дії пояснили тим, що діяльність грального оператора державних лотерей — компанії «М.С.Л.», якій і належать кіоски «Лото Маркет» і «Спортлото», є незаконною, шахрайською (за їхньої іформацією, вона перебуває під санкціями РНБО й не сплачує податки та військовий збір).
 
Стверджують, що «святошинська» поліція не реагувала на неодноразові звернення до них із цього питання.
 
«Активістам «Національного корпусу» Києва не залишилося нічого іншого, як узяти важкі переконливі предмети в руки й знешкодити в понеділок, 20 листопада, чергову соціальну виразку у вигляді «ігрового залу» в Святошинському районі», — йдеться в повідомленні, викладеному Нацкорпусом у соцмережі.
 
На місце події приїхало з десяток машин патрульної поліції. Застосувавши силу, правоохоронці затримали близько десятка активістів, але згодом їх усе ж відпустили.
 
Андрій Білецький заявив, що вимагатиме покарання для силовиків, які проводили затримання. 
 
Чому влада поблажлива до грального бізнесу? Можливо, його «кришує» хтось дуже впливовий?