Ахтем Cеїтаблаєв завершив зйомки фільму «Кіборги» (відео)

20:39, 21.11.2017
Ахтем Cеїтаблаєв завершив зйомки фільму «Кіборги» (відео)

Фільм "Кіборги" вийде у прокат 7 грудня.

Представники Державного агентства України з питань кіно переглянули завершений фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги". Режисер готується до прем’єри фільму.

 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно у вівторок.

 

"Сюжет воєнної драми про силу духу  заснований на реальних подіях новітньої історії України і присвячений українським військовим, які брали участь в боях за Донецький аеропорт. Виробництво стрічки здійснила кінокомпанія "ІДАС-ФІЛМ" за підтримки Держкіно України. Режисер фільму - Ахтем Сеїтаблаєв, продюсер – Іванна Дядюра, оператор-постановник – Юрій Король, сценарій Наталії Ворожбит. У широкий кінотеатральний прокат "Кіборги" вийдуть уже 7 грудня", - ідеться в повідомленні.

 

Історія розгортається впродовж двотижневого чергування в аеропорту одного з батальйонів у вересні 2014 року. Добровольча група вперше приїжджає на гарячу точку, яку вже чотири місяці обороняють наші військові, і віч-на-віч стикається зі страшним обличчям вiйни.

 

Проект фільму став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно у секції ігрових тематичних фільмів про героїзм воїнів, що брали участь у захисті України в роки Другої світової війни та під час проведення АТО.

 

Картина отримала державну фінансову підтримку розміром майже 24 млн грн., що становить половину від загальної вартості виробництва.

 

Ролі у фільмі виконали Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Олександр Піскунов, Роман Ясинський, В'ячеслав Довженко, Костянтин Темляк та Роман Семисал.

 

Режисер картини Ахтем Сеітаблаєв розповів: «За жанром мій фільм є воєнною драмою. Але насамперед – це кіно про народження нових людей, народження нової країни. Це життєствердне кіно про переможців».

 

У широкий кінотеатральний прокат «Кіборги» вийдуть вже 7 грудня.