У Смілі нарешті включили опалення

21:00, 21.11.2017

Довгоочікуване опалення нарешті  включили у районному центрі Сміла Черкаської області. Наразі працюють усі міські котельні, а їх у місті 21. Тож тепло є в оселях містян, лікарнях, дитсадках та школах.

 

Про це «УМ» повідомили у Смілянській міській раді у  вівторок.

 

Нагадаємо, що зрив опалювального сезону у Смілі стався тому, що основний постачальник тепла – приватне ТОВ «Сміла Енергоінвест» не закупило у НАК «Нафтогаз України» ліміти газу.  Бо має перед ним більше ніж 90 -мільйонний борг.  Тож цілий місяць все місто мерзло через чужі борги.

 

Нині це підприємство одержало ліміти газу від  трейдера для бюджетних організацій.

За словами заступника голови Черкаської ОДА Сергія Овчаренка, закуплено 490 тисяч кубів газу.

 

«За опалювальний сезон Сміла витрачає приблизно 4,5 мільйони. Тож закупленого газу вистачить на 20 днів. І тепер  ТОВ «Сміла Енергоінвест» зобов’язане знайти кошти, щоб кредитуватися в НАК «Нафтогаз України», – наголошує Сергій Овчаренко.

Як буде далі виходити із ситуації головний і єдиний постачальник тепла у Смілі, маючи за плечима такий величезний борг, покаже час.

 

А тим часом у цьому місті, через зрив опалювального сезону,  депутати відправили у відставку секретаря міської ради Віктора Федоренка, який виконував обов’язки міського голови.

 

На його місце більшістю голосів вони обрали Костянтина Синьогуба, який працював начальником Смілянської об'єднаної державної податкової інспекції і є  представником Аграрної партії.