Наталія Корчак звинувачує свою екс-підлеглу Ганну Соломатіну в крадіжці документів

13:23, 22.11.2017

Голова Національного агенства з питань запобігання корупції звинувачує свою колишню підлеглу Ганну Соломатіну в Крадіжці документів.

Про це повідомля "Українська правда".

Наталія Корчак запевняє, що Ганна Соломатіна при звільненні передала не всі документи.

"Ми будемо проводити свої перевірки, щоб встановити дійсні обставини справ. Станом на сьогодні більшість матеріалів не підтверджується. І ще виникає питання, чи не вкрала Соломатіна документи з департаменту?", – заявила голова НАЗК.

На думку Корчак, Соломатіну хтось використав. "Все, що вона зараз показує, – це явка з повинною. Спитайте її, будь ласка, хто її використовує".

Таку заяву Наталія Корчак зробила перед засіданням антикорупційного комітету Верховної Ради, коли її запитали про нібито фальсифікацію спецперевірки кандидата на посаду ректора Медичної академії.

"Ми уже до Національної поліції багато листів направляємо – хай правоохоронні органи проведуть експертизи, встановлять дійсний факт", – сказала Корчак.

"Я не можу коментувати те, що вам Ганна Соломатіна дала… Хай в рамках кримінальних розслідувань фахівці нададуть оцінку, щоб не було ніякого суб’єктивного тиску", – заявила вона

"А до Ганни Соломатіної в мене велика претензія в тому, що саме в неї залишилися документи… в неї є матеріали перевірок – вона їх не здала. Мабуть, після цього засідання я все ж таки прийду і складу робочу групу, комісію, щоб здійснити виїмку цих документів", – сказала керівник НАЗК

"Якщо Ганна Соломаітна дуже хоче, щоб було проведене розслідування – її аж п’ять НАБУшників охороняє, – дайте можливість професіоналам надати оцінку тим документам я не буду коментувати хворобливі уявлення якоїсь жінки", – додала Наталія Корчак.

Як повідомляла "УМ", Ганна Соломатіна звинувачує Наталію Корчак у фальшуванні данних про результати перевірок декларацій на вимогу Адміністрації Президента.