У Харкові затримали наркоділків із рекордним кілограмом кокаїну

10:24, 23.11.2017
У Харкові затримали наркоділків із рекордним кілограмом кокаїну

Під час затримання торгівця кокаїном в Харкові. (Фото СБУ)

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність міжрегіонального угруповання торгівців кокаїном у Харкові.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

 

Співробітники СБУ затримали у Харкові чотирьох учасників угруповання під час збуту чергової великої партії кокаїну за 85 тисяч доларів США. Правоохоронці вилучили у наркоділків два вакуумних пакети з кокаїном загальною вагою понад один кілограм, портативні ваги та травматичну зброю.

 

За інформацією спецслужби, вилучена партія кокаїну є рекордною для Харківщини за останні п’ять років, її роздрібна вартість за цінами "чорного ринку" становить понад п’ять мільйонів гривень.

 

"Під час багатоходової операції співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входили мешканці різних регіонів країни. Зловмисники організували контрабандне ввезення кокаїну високої очистки з однієї з країн Європи, який збували в Україні оптовими партіями. У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці задокументували низку фактів збуту важкого наркотика", - йдеться у повідомленні СБУ.

 

Крім того, СБУ повідомляє про те, що блокувала контрабанду та збут особливо небезпечного синтетичного наркотика – ЛСД.

 

"Правоохоронці встановили, що організатор наркобізнесу, мешканець Ірпеня, замовляв наркотик з Північної Америки та отримував його через поштові відправлення. Зловмисник реалізовував "товар" через так звані закладки, оплата від клієнтів надходила на банківську картку. Для "оптовиків" діяла гнучка система знижок", - йдеться у повідомленні.

 

Оперативники спецслужби затримали зловмисника в одному з поштових відділень Ірпеня під час отримання чергової посилки з ЛСД.

 

Під час обшуків його помешкання правоохоронці вилучили ще майже 1300 "марок" та записник з "клієнтською базою".

 

За цінами "чорного ринку" вартість вилученого наркотика становить понад 750 тисяч гривень.

 

Слідчими СБУ здійснюється кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 та ст. 307 Кримінального кодексу України. Наразі затриманим оголошено підозри у скоєнні злочину та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.