На Луганщині покращили своє тактичне положення ЗСУ

12:27, 23.11.2017

Окремі підрозділи Збройних сил України покращили тактичне положення на луганському напрямку станом на четвер.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

Такі заходи були вжиті «з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ».

 

У штабі наголосили, що ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до положень яких, вони можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції та передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями.

 

У свою чергу, прикордонна служба посилила заходи безпеки на лінії розмежування на Донбасі через загострення на територіях окупованої Луганщини. Зокрема, прикордонники посилили заходи в усіх контрольних пунктах в`їзду-виїзду. Також  збільшено кількість прикордонних нарядів, до перевірок залучаються службові собаки.

 

Напередодні волонтер Юрій Мисягін написав у Facebook, що на Світлодарській дузі "військові різних підрозділів 54-ї бригади і приданого їм 24-го батальйону "Айдар" були змушені спланувати і провести військову операцію" через систематичні провокації бойовиків – і нібито звільнили декілька селищ.

 

"Також було взято під наш контроль кілька стратегічних висот. У результаті цієї операції у нас з'явилися нові позиції розміром кілька квадратних кілометрів, на яких ми вже успішно закріпилися", – стверджував Мисягін.

 

У прес-центрі штабу АТО тоді заперечили цю інформацію і запевнили, що українські бійці не порушують Мінські домовленості.

 

Як повідомляла «УМ», 21 листопада в Луганську розгорівся конфлікт між ватажками бойовиків ЛНР Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом. До протистояння були залучені бойовики ватажка ДНР Олександра Захарченка (які виступили на боці Корнета) і ФСБ РФ.

 

Побоюючись наступу ЗСУ під час розборок у Луганську, Росія ввела на окуповану територію області свої війська і посилила передову кадровими російськими військовими.