В Україні скасують телеграми з 1 березня 2018 року

15:11, 23.11.2017

Компанія "Укртелеком" припиняє прийом і відправку телеграм від 1 березня 2018 року.

 

Цю інформацію ВВС Україна підтвердили у прес-службі компанії в четвер.

 

"Будуть припинені прийом, обробка і передача на доставку телеграм усіх видів і категорій", - повідомили у компанії.

 

Таке рішення пояснюють тим, що телеграми втрачають свою популярність, бо розвиваються електронні комунікації, поширюється цифровий підпис.

 

В 2015 році українці відправили близько 350 тис. телеграм, у 2016 році року - 100 тис., а в 2017 році тільки 10 тис. на квартал.

 

Ще однією причиною зникнення телеграм називають застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників.

 

До того ж, телеграми стають збитковими, а доходи від послуги щорічно вдвічі знижуються. При цьому, доходи наразі в кілька разів менші за витрати компанії на утримання телеграфу.

 

«Телеграфні послуги вже давно є збитковими для "Укртелекому" - це десятки мільйонів гривень в рік», - заявили в прес-службі компанії.

 

«Укртелеком» уточнює, що оскільки переважна більшість телеграм відправляється в робочі дні, то з грудня 2017 року протягом трьох місяців змінюється графік їх прийому і доставки: понеділок-субота, з 8:00 до 19:00, тоді як неділю і святкові дні будуть вихідними.

 

Зазначимо, що перший телеграфний зв'язок на українських землях з'явився у 1846 році, він поєднав Львів з Віднем.

 

В Україні телеграми відправляли переважно державні установи, іноземні посольства. Телеграмами надсилаються офіційні повідомлення, повістки. Такі телеграми мали офіційну юридичну силу.

 

Часто телеграмами відправляли привітання або термінові новини, наприклад про смерть родичів.

 

В радянські часи телеграми були одним з найшвидших способів відправляти інформацію У 1970 році на території УРСР відправили 57 млн телеграм.