У Крим переселили більше 300 тисяч росіян для зміни демографічного складу населення

09:17, 24.11.2017
У Крим переселили більше 300 тисяч росіян для зміни демографічного складу населення

За підрахунками, Росія перекинула в Крим понад 100 тисяч військових (ілюстрація із відкритих джерел)

У Крим російські окупанти переселили понад 300 тисяч громадян Росії, а також 250 тисяч мешканців Донбасу для зміни демографічної ситуації на півострові.

Про це заявив в інтерв’ю "5 каналу" лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Росія грубо порушує Женевську конвенцію про неприпустимість примусової зміни демографічної ситуації на окупованій території. Вони створюють умови, за яких корінні жителі змушені залишати півострів, і заселяють його людьми, лояльними до себе", – повідомив Джемілєв.

"250 тисяч осіб вони привезли з Донецької та Луганської областей, цих "ватників", багато хто з них – бандити, які беруть участь у беззаконні, і не менше 250 тисяч, а то і 300 – 400 тисяч, за різними оцінками, жителів Російської Федерації", – наголосив політик.

"Але там все так засекречено, скільки людей нових прописано... У тих структурах, де є ці дані, немає практично жодного кримського татарина. Все дуже засекречено", – підкреслив лідер кримськотатарського народу.

Як повідомляла "УМ", Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що після деокупації Криму з півострова назад до Росії має виїхати понад 200 тисяч осіб.