Манафорт літав до Москви 18 разів під час роботи на Януковича

09:58, 24.11.2017
Манафорт літав до Москви 18 разів під час роботи на Януковича

Пол Манафорт не зупинив роботу в Україні навіть після втечі Януковича у Ростов (ЕРА/UPG)

Екс-керівник передвиборчого штабу Трампа та політконсультант Януковича Пол Манафорт не менше 18 разів літав до Москви у період роботи на екс-президента України та його "сім’ю".

Про це повідомляє видання The Hill із посиланням на вашингтонське бюро McClatchy.

"Колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт здійснив щонайменше 18 поїздок до Москви під час своєї політичної діяльності в Україні", - зазначає американське видання.

Видання The Hill зазаначає, що ця інформація свідчить: контакти Пола Манафорта із Кремлем є набагато глибшими, ніж намагається видати Пол Манафорт.

"Записи перельотів, які надала в розпорядження ЗМІ українська влада, свідчить про те, що зв'язок Манафорта з російським урядом є "набагато більшим, ніж вважалося раніше", - пише The Hill.

Серед іншого повідомляється, що Пол Манафорт 19 разів прилітав до Києва у 2014 році після втечі Віктора Януковича до Ростова.

Як повідомляла "УМ", Полу Манафорту висунули звинувачення у незаконній роботі на Януковича та Партію регіонів, а потім Опозиційний блок, а також у відмиванні грошей. У тексті звинувачень фігурують контакти із російськими олігархами, але головна увага звернута саме на співпрацю з українськими "діячами".

Розслідування встановило, що Манафорт подорожував світом із трьома паспортами і телефоном, зареєстрованим на брата.

Після початку розслідування у США, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв американським правоохоронцям допомогу в розслідуванні діяльності Манафорта.

У більшості публічних виступів Пол Манафорт підтверджує роботу на "сім’ю" Януковича, але намагається не акцентувати контакти із російською владою.