У штаті Мічиган визнали Голодомор геноцидом

15:18, 25.11.2017

Палата Представників штату Мічиган (США) прийняла резолюцію, якою визначила Днем пам’яті жертв Голодомору саме 25 листопада.

 

Про це повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці у Facebook  в суботу.

 

У посольстві зазначили, що в тексті резолюції Палати Представників штату Мічиган - Голодомор в Україні 1932-1933 років пояснюється через термін геноцид.

"Дякуємо владі штату Мічиган за увагу і пам'ять про жертв цієї страшної трагедії українського народу та допомогу у зусиллях щодо відновлення історичної справедливості!", - заявили в Посольстві України в США.

 

Раніше повідомлялося, що у Конгресі США представили проект резолюції, приурочений до 85 роковин Голодомору-геноциду в Україні.

 

Зазначимо, що у суботу, 25 листопада, українці та світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу.

 

Зокрема, у День пам'яті жертв голодоморів, в Києві відбудуться заходи біля Меморіального знаку «Свіча пам’яті» Національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодомору в Україні».

 

О 16 годині пройде загальнонаціональна акція «Запали свічку».

 

Президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років ставши на коліно біля Пам'ятного хреста на Михайлівській площі у Києві.